DSC 0071 Copy

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης, με φορέα υποδοχής τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης με τη ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΕΩΝ: Γεύσεις Ιστορίας της Ε.Ε., τη Δευτέρα 27 Μαΐου το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της Βίλα Μπιάνκα.

DSC 0079 Copy

Τα 27 κράτη- μέλη που συναποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπήθηκαν από αντίστοιχα εδέσματα και ποτά, σε μια εκδήλωση που συνδύασε γαστρονομία και ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο ευρωπαϊκός μπουφές, ο οποίος προετοιμάστηκε με την αρωγή των προξενικών αρχών και περιλάμβανε αλμυρές και γλυκιές γεύσεις, τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο της εμβληματικής Βίλα Μπιάνκα, ενώ η Δημοτική Πινακοθήκη άνοιξε τις πύλες της ειδικά για την εκδήλωση, με το κοινό να ξεναγείται στις συλλογές της.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Αγγελούδης δήλωσε ότι «η γεύση, η γαστρονομία είναι μια εκδοχή του πολιτισμού μας», παρατηρώντας ότι η εκδήλωση συγκέντρωσε τόσο Θεσσαλονικείς όσο και Ευρωπαίους συμπολίτες μας.

DSC 0072 Copy

«Οι γεύσεις είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της πόλης της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Γάκης, στις αρμοδιότητες του οποίου εντάσσεται και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε την εκδήλωση, ο οποίος επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις ογδόντα πόλεις που εντάσσονται στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, στον τομέα της Γαστρονομίας.

DSC 0079 Copy

Παράλληλα με ευρωπαίους κατοίκους κι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Προξενικών Αρχών της Πόλης, ευρωπαϊκοί φορείς, επιμελητήρια, ευρωπαϊκά φοιτητικά δίκτυα, ενώ η προσέλευση του συνόλου των συμπολιτών μας ήταν αθρόα, με την εκδήλωση να συγκεντρώνει περισσότερα από  τριακόσια άτομα.

DSC 0146 Copy

Μουσική ευρωπαϊκής παραγωγής πλαισίωνε την εκδήλωση, κατά την οποία διανεμήθηκε υλικό του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης και των συμμετεχουσών χωρών.

Το EUROPE DIRECT ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με περισσότερα από 400 κέντρα στην Ε.Ε. και δεκαπέντε στην Ελλάδα με συγκεκριμένα καθήκοντα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών τοπικά για ευρωπαϊκά θέματα, είναι επισκέψιμο και παρέχει τις υπηρεσίες του ΔΩΡΕΑΝ, Δευτέρα με Παρασκευή 09.00- 15.00, στην έδρα του, Κυδωνιών 2 (περιοχή Ποσειδωνίου)  και διαδικτυακά.

Για περισσότερες πληροφορίες:  europedirect.thessalonikis@gmail.com