21 φεβρουαρίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, η ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Πολιτική Προστασία: Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Σύγχρονες Τάσεις”, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ενιαίου Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 (11/02). Η δράση, με καλεσμένους πολίτες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, πλαισιώθηκε από παρουσιάσεις αντιπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης, κ. Όλια Παναγιωτοπούλου, με μία σύντομη ενημέρωση για το δίκτυο EUROPE DIRECT και τα οφέλη που προσφέρει στους πολίτες.

 1 1024x1015

 

Ο κ. Δαμιανός Ελευθέριος, Ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, παρουσίασε τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης 112 και 199 μέσω των πλεονεκτημάτων, των δεδομένων και των προοπτικών που τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα που διαθέτει πια η Πυροσβεστική στην φαρέτρα της ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των σωμάτων πολιτικής προστασίας.

 

 5 461x1024

Η κ. Μαρία Μπρουζούκη από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, παρουσίασε στους μαθητές και νέους του κοινού την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και τα πολλαπλά οφέλη που απολαμβάνουν οι κάτοχοί της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 461x1024

Eκπροσωπώντας την ομάδα του ΕUROPE DIRECT, η κ. Κατερίνα Ομουρίδου παρουσίασε τα οφέλη των νέων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους ιθαγένειας, καθώς και το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις λειτουργίες και την σπουδαιότητά του, ειδικά ενόψει των Ευρωεκλογών τον Ιούνιο του 2024.

 3 1024x768

Σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με παρότρυνση για εγγραφή στην κοινότητα του mazi.eu μέσω του QR code που ήταν διαθέσιμο στην αφίσα μας, αλλά και εγγραφή στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου μας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθηκαν, κοινό και συνεργάτες του Κέντρου, για την συμμετοχή, με ειδική μνεία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς από το 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης που μας τίμησαν με την παρουσία τους.