IMG 6284 Scaled

Το 17ο ΚMEC Kalamari Model European Conference της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί διεξήχθη στις 25-26 Νοεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, παρουσία καθηγητών, μαθητών και αποφοίτων.

Η διενέργεια του Συνεδρίου έγινε στα αγγλικά και τα γαλλικά, ενώ η θεματολογία των επιτροπών επικεντρώθηκε στην Κλιματική Αλλαγή, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δημόσια Υγεία, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την διευκόλυνση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των μελών της μέσω της βελτίωσης των δημοκρατικών υποδομών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

IMG 6252 Scaled

Στο Συνέδριο, το οποίο υποστηρίζεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα,  συμμετείχαν ως σύνεδροι και μαθητές και απόφοιτοι της Σχολής, αλλά και από το 1ο Γυμνάσιο Σουφλίου, το 1ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης και από το 30ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη ΚΕΔΗΘ, δια της επικεφαλής του κας Όλιας Παναγιωτοπούλου, συμμετείχε έμπρακτα στο Συνέδριο επεξηγώντας τη λειτουργία του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και συνδέοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας με το ύψιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα, αυτό του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Έγινε αναφορά στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές (9 Ιουνίου 2024) και τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής όλων μας, ενώ παράλληλα, γνωστοποιήθηκε η διαδικτυακή κοινότητα mazi.eu.  Σε όλους τους παριστάμενους δόθηκαν, κατόπιν αιτήματος, οδηγίες για το πως μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το Κέντρο, είτε για να ζητήσουν πληροφορίες, είτε για να συνεισφέρουν τις ιδέες και τα αιτήματά τους.