12 Scaled

Την έδρα του Europe Direct Θεσσαλονίκη – ΚΕΔΗΘ επισκέφτηκαν σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Λιθουανία και την Ρουμανία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus.

 

9 Scaled

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής αγγλόφωνης ημερίδας παρουσιάστηκε ο ρόλος του EUROPE DIRECT NETWORK από την κα Βάρθη, μέλος του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη – ΚΕΔΗΘ, την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης, από τον εθελοντή του κέντρου κο Σαπουντζάκη Μάριο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την σημασία της κατανόησης της λειτουργίας των θεσμών της Ευρωπαϊκης Ένωσης από τον εθελοντή του κέντρου κο Κελέση Γιάννη.

Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα ενεργοί, έθεσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν με την ομάδα του EUROPE DIRECT θέματα που τους απασχολούν, κάποια σχετικά με τη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και άλλα με την προσωπική τους πορεία και εξέλιξη. Ήταν μια καλή αφορμή για διεύρυνση της συζήτησης, αναφορά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές 2024 και στην Πύλη Νεολαίας.