DSC 2728 Enhanced NR Scaled

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκη-ΚΕΔΗΘ πρόβαλε σε πρεμιέρα την ταινία τεκμηρίωσης μικρού μήκους με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος» στο Περίπτερο 10 της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, σε παραγωγή της GRDiscovery.

Europe Direct Documentary 2023

Η ταινία βασίστηκε στη δράση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής του Κελλάριου Όρμου στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2023 σε συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης- Κ.Ε.ΔΗ.Θ. και του Ιδρύματος Xάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η δράση συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γειτονιάς του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης αλλά και ένα σύνολο ειδικών σε θέματα γεωκουλτούρας, αστικής ανθεκτικότητας και πράσινης βιωσιμότητας από φορείς και δίκτυα της πόλης (MOMus, Resilient Cities, Περβολάρηδες, iSea).

DSC 2934 Scaled

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών και την παρουσία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι πολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους παρακολούθησαν τη σημασία της συμμετοχής μας στα κοινά μικρής και μεγάλης εμβέλειας και τον αντίκτυπο που έχει η ενασχόληση και η ενημέρωση στην βελτίωση της αστικής περιβαλλοντολογικής αντίληψης και κουλτούρας.

DSC 3052 Enhanced NR 1 Scaled

Την προβολή, η οποία έγινε στα ελληνικά. προλόγισε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Δημοτική Σύμβουλος, κα Ναταλία Βαρσάμη, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Κούπκας. Την εταιρεία παραγωγής εκπροσώπησε ο κ. Πρόδρομος Κοφσανίδης. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής και συνεργάτες του Γραφείου Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, κ. Γουδής και κα Τσαμπάζη, κ. Πάγκαλος αντίστοιχα, ο κ. Πολατσίδης εκπροσώπησε τους Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης, ενώ παρούσα ήταν και η κα Αγαλιώτη,  εκπρόσωπος των Βραβείων Κοινού LUX 2022, καθώς και σύσσωμη η ομάδα του EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης- ΚΕΔΗΘ, αποτελούμενη από την επικεφαλής κα Όλια Παναγιωτοπούλου και τις συνεργάτιδες κα Μαρία Βάρθη, κα Κατερίνα Ομουρίδου και κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ ΕΔΩhttps://www.youtube.com/watch?v=ccycIdmBqKw )

 

Ευχαριστούμε τα παρακάτω μέσα για την προβολή της εκδήλωσης:

Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος

https://www.makthes.gr/thessaloniki-premiera-toy-ntokimanter-pagkosmia-imera-ethelontikoy-katharismoy-akton-kellarios-ormos-665254

https://www.facebook.com/photo/?fbid=679990827517370&set=pb.100065193773183.-2207520000&locale=el_GR

Πρεμιέρα του Ντοκιμαντέρ – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Κελλάριος Όρμος

 

https://newsbase.gr/2023/09/premiera-ntokimanter-pagkosmia-imera-ethelontikou-katharismou-akton-kellarios-ormos-aurio-3782448.html