σχέδιο

Η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ., Δρ Δήμητρα Ακριτίδου και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Η.Θ. σας καλούν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχιακού Μεγάρου στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Καινοτόμες Μέθοδοι Φροντίδας: Η Εξέλιξη της Τεχνολογίας για τη Φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία“, που υλοποιήθηκε στις 15-23 Ιανουαρίου 2023 για την επιμόρφωση 12 εργαζομένων της επιχείρησης.

Cyprus KA1 2023 1 4

Σύντομο Ιστορικό

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης Δρ Δήμητρα Ακριτίδου τις πρώτες κιόλας μέρες έναρξης της θητείας της, υπέβαλλε πρόταση στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), ο οποίος αποτελεί φορέα υλοποίησης των Προγραμμάτων Erasmus.Συγκεκριμένα η πρόταση αφορούσε μία Δράση ΚΑ1 με τίτλο «Καινοτόμες Μέθοδοι Φροντίδας: Η Εξέλιξη της Τεχνολογίας για τη Φροντίδα των Ατόμων με Αναπηρία».

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με υψηλή βαθμολογία και έτσι για πρώτη φορά στην Κ.Ε.ΔΗ.Θ. αλλά και ευρύτερα στο Δήμο Θεσσαλονίκης εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στο εξωτερικό με πλήρη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Erasmus.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος επισκέφθηκαν πολλές διαφορετικές δομές με κοινό στόχο και όραμα την προστασία και φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες σωματικές και πνευματικές καθώς και την προώθηση και λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά Ατόμων με Αναπηρία και οι οικογένειες αυτών.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι δώδεκα ωφελούμενοι προσέφερε πλούσιες εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.  Η υλοποίηση του έργου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των νέων πρακτικών και γνώσεων που αποκόμισαν από το ταξίδι τους στις δομές της Κ.Ε.ΔΗ.Θ..

Co Funded By The Erasmus Programme Of The EU Logo 3                                                                                      Logo ΙΚΥ 2