Faros 4 Scaled 3
Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων και συγκεκριμένα οι:
Μπαρμπούνης Μάκης-Πρόεδρος
Παράσογλου Αντώνιος- Ταμίας
Γρίβας Γιώργος-Συντονιστής Επιτροπής Παιδείας
Καλπαζίδου Γεωργία-Μέλος Επιτροπής Παιδείας

επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2021 την περιοχή του Δενδροποτάμου και συγκεκριμένα το φιλόξενο σπίτι του “Φάρου του Κόσμου”. Τα μέλη του ΔΣΝΘ είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη για το έργο και τη συνεισφορά του όσον αφορά την ενσωμάτωση των παιδιών Ρομά στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με εθελοντές της οργάνωσης που προσφέρουν καθημερινά τη βοήθεια τους και το χρόνο τους για να υπερκεράσουν τις δυσκολίες.

Στη συνέχεια βρεθήκαν στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, όπου συζήτησαν με τους/τις αρμόδιους/αρμόδιες υπαλλήλους σχετικά με τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η ανεργία, ο ρατσισμός και η σχολική διαρροή.
Faros 2 600x400
Τους μετέφεραν, επίσης, το πλαίσιο γύρω από μια σειρά από καμπάνιες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας γύρω από την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την υποστήριξη των Ρομά σε επίπεδο εύρεσης εργασίας.
Faros 3 600x400
“Ομολογουμένως”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στη σελίδα του στο facebook ” μια επίσκεψη στην περιοχή του Δεδροποτάμου είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες, αναφορικά με την ένταξη της τοπικής κοινωνίας στην εκπαίδευση και ακολούθως στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην γκετοποίηση και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται πολλές φορές από την κοινωνία οι συμπολίτες μας Ρομά.”
Faros 1 600x400
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας σταθερά τις πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, όχι απλώς επικροτεί αλλά ενισχύει την προσπάθεια εντασσόμενη σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά έργα που προωθούν την αρχή της συμπερίληψης και κάνει βήματα προς έναν πιο δημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων, ξεκινώντας από το κομμάτι του μέλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί η Νεολαία.
Koinotiko Kentro 600x400