2 1 2

“Προχθές παραιτήθηκα από τα καθήκοντα της Προέδρου της ΚΕΔΗΘ, λόγω της ανάληψης των νέων μου καθηκόντων ως Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τον χώρο αποχαιρέτισα κυριολεκτικά με μια χαρμολύπη. Χαρά, γιατί αναλαμβάνω μια πολύ καίρια και τιμητική για μένα θέση ευθύνης και λύπη, γιατί αποχωρίζομαι έναν χώρο που αγάπησα και για τον οποίο εργάστηκα σκληρά.
Η αλήθεια είναι ότι η ΚΕΔΗΘ αποτέλεσε για μένα ένα μεγάλο σχολείο και είμαι υπερήφανη για το έργο, που με τη βοήθεια όλων των συνεργατών μου, αφήνουμε ως παρακαταθήκη:
– Συνέχιση της λειτουργίας 5 ΚΔΑΠ και ενός ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, στα οποία έχουν εγγραφεί 330 παιδιά με voucher και 230 με δωρεάν φιλοξενία. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, τα ΚΔΑΠ τυπικής είναι σε αναστολή από τον Νοέμβριο, ενώ το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ συνεχίζει χωρίς διακοπή τη λειτουργία του.
– Η καινοτόμα για όλη τη χώρα πρωτοβουλία των e-ΚΔΑΠ με διαδικτυακά εργαστήρια, βοήθεια στη μελέτη, ασκήσεις λόγου και συμβουλευτική υποστήριξη μέσω ψηφιακής πλατφόρμας έδωσε μια διέξοδο το δύσκολο αυτό διάστημα της αναστολής.
– Έναρξη στις 22 Μαρτίου μιας πλατφόρμας δωρεάν εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας εξ αποστάσεως για παιδιά 5-12 ετών με σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία, ψηφιακή ταινιοθήκη, βιβλιοθήκη, δισκοθήκη, θέατρο, παραμύθια και παιχνίδια.
– Ίδρυση της Kedith Cisco Academy με δωρεάν προγράμματα κατάρτισης σε τομείς υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας, που παρέχουν βεβαίωση παρακολούθησης και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης.
– Δρομολόγηση της μεταφοράς των ΑμεΑ με ειδικό λεωφορειάκι στο ΚΔΑΠ που τα φιλοξενεί.
– Συνέχιση λειτουργίας του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), το οποίο επίσης αυτό το διάστημα είναι δυστυχώς σε αναστολή λειτουργίας.
-Υποβολή πρότασης στο European Solidarity Corps, μέσω του οποίου νέα παιδιά από την Ελλάδα θα μπορέσουν να απασχοληθούν ως εθελοντές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα.
-Οργάνωση πλήθους διαδικτυακών δράσεων που αφορούν στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας μέσω του γραφείου μας Europe Direct.
– Οργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής με 103 εκπληκτικές συμμετοχές και έκθεση των έργων των παιδιών σε ένα είδος urban gallery στα πλαίσια μιας μουσικής δράσης.
– Ολοκλήρωση μέχρι τέλος Μαΐου ενός ευρωπαϊκού κανονισμού με εγχειρίδιο δημιουργίας αστικών λαχανόκηπων στα πλαίσια του προγράμματος RURBAN/URBACT.
– Ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be active-Shape Europe” με τη συμμετοχή νέων 15-30 ετών σε Workshops και προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εξέδωσε και τελικό ψήφισμα.
– Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Remember Holocaust”.
-Διοργανώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή δράση με θέμα «Έμφυλη Βία: μας αφορά όλους! Μην την προσπερνάς!».
– Συνέχιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, που υπό την αιγίδα μας πήρε νέα πνοή και πραγματοποίησε πλήθος δράσεων.
-Ανακαίνιση των ΚΔΑΠ και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της Επιχείρησης σε όλα τα επίπεδα.
– Δημιουργία φακέλου για τη διεκδίκηση φιλοξενίας στην πόλη μας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, η οποία και επετεύχθη.
– Κατάρτιση 4ετούς στρατηγικού σχεδίου για την ΚΕΔΗΘ.
Όταν όμως φεύγεις από έναν χώρο, δεν είναι μόνο ο απολογισμός (με τον εαυτό σου και τους πολίτες) των όσων αφήνεις πίσω. Είναι και οι άνθρωποι. Που συνήθισες να βλέπεις καθημερινά, να καθοδηγείς, που δένεσαι μαζί τους.
Τους ευχαριστώ ολόψυχα για τη βοήθεια και τη συνεργασία και εύχομαι να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα και με τη νέα Πρόεδρο.
Κι εγώ ξεκινώ με δύναμη, μεράκι κι αισιοδοξία τα νέα μου καθήκοντα. “Πάμε γι’ άλλα”, όπως λέει ο σοφός λαός”.

1 2 600x450