Ent 2
Χθες ήταν η Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2015.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα λιγότερο από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως είναι γυναίκες και η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα χαμηλή στον τομέα της Πληροφορικής (3%), στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά και στη στατιστική (5%).
«Εμείς στην ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης
πηγαίνουμε “κόντρα” σε όλα αυτά. Στα γραφεία μας απασχολούνται μόνο γυναίκες και στις δομές μας υπερτερούν. Έτυχε, αλλά και πέτυχε» δήλωσε η Πρόεδρος Ιωάννα Κοσμοπούλου.
Και συνεχίζει: «Στα προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης της #Kedith_Cisco_Academyπαρατηρήθηκε μια αξιόλογη συμμετοχή γυναικών. Στο πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας προγραμματισμού Python πήραν πτυχίο 7 γυναίκες επί συνόλου 19, στην “Επιχειρηματικότητα” 6 επί συνόλου 15 και στην “Εισαγωγή στο Internet of Things”, καθώς και στην “Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια”, που τρέχουν ακόμη, πήραν πτυχίο 3 και 5 γυναίκες αντίστοιχα.
Και τώρα που ξεκινά το πιο απαιτητικό πρόγραμμα “CCNA v 7: Cisco πιστοποιημένος συνεργάτης δικτύου” διάρκειας 210 ωρών, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε τα κορίτσια της πόλης μας να δηλώσουν δυναμικό “παρών” και σε αυτό».
H ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί έναν τομέα, που μας χωράει όλους. Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας μέχρι τις 22/2/21.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.