Human Library 2

Ενδιαφέρεστε να ακούσετε προσωπικές μαρτυρίες επιζώντων από το Ολοκαύτωμα;

Επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις συνθήκες και την προπαγάνδα που έζησαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή;

Remember Holocaust 2 600x600

Tότε μπορείτε να συμμετέχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση “Ζωντανή Βιβλιοθήκη με θέμα την Μνημόνευση του Ολοκαυτώματος” που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του εγκεκριμένου έργου “Remember Holocaust- Building Bridges for a common future” του Προγράμματος της ΕΕ, Europe for Citizens και στο οποίο η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως εταίρος.

Στην εκδήλωση μας, τα βιβλία θα ζωντανέψουν και απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, ενεργά μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας καθώς και ερευνητές και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών θα μας διηγηθούν εμπειρίες που έχουν ζήσει ή ιστορίες που έχουν ακούσει και θα μοιραστούν μαζί μας την άποψή τους για την στάση των σημερινών κοινωνιών απέναντι στις Εβραϊκές Κοινότητες. Τα βιβλία και οι αναγνώστες, με κεντρικό θέμα το Ολοκαύτωμα, θα περιπλανηθούν σε ιστορίες στερεοτύπων και ρατσισμού, στέλνοντας το μήνυμα της καθολικής υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας και του σεβασμού στον συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 13:00 ώρα Ελλάδος.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής.

Βρείτε την εκδήλωση μας στο Facebook

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, θα αποσταλούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του έργου.