Ru Urbact 1 2

Αστική ανθεκτικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, αειφορεία. Λέξεις που όλοι καθημερινά ακούμε, αλλά πρέπει να αρχίσουν να γίνονται η καθημερινή πραγματικότητά μας. Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, αλλά και την ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, η ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη διακρατική δράση «Ανθεκτικότητα στην Αστική Καλλιέργεια και Αστικά Τοπία». που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα URBACT III.
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει ως τελικό στόχο την ανάπτυξη ενός δημοτικού/μητροπολιτικού κανονισμού διαχείρισης αστικών λαχανόκηπων, καλωσορίσαμε χθες με μεγάλη χαρά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καλεσμένους από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Λιθουανία. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Σωκράτης Δημητριάδης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ κ. Ιωάννα Κοσμοπούλου.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον αστικό λαχανόκηπο και τον οπωρώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και φυσικά στον πρότυπο αστικό αμπελώνα, ένα έργο που φέρει απόλυτα το προσωπικό του στίγμα, αφού ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου με πολύ μεράκι και αγάπη το παρέδωσε στην πόλη.
Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ με τη σειρά της τόνισε τη σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προσθέτοντας ότι αν η πόλη μας είναι το σπίτι μας, η Ευρώπη είναι η γειτονιά μας. Και μόνο με κοινές δράσεις και προοπτικές το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Ru Urbact 1 2 Ru Urbact 2 2Ru Urbact 3 2