Conference 2

«3D Youth Work : Digital-Diverse-Dynamic»

Ως συνέπεια των δραματικών κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κοινωνικομορφωτικές δραστηριότητες για νέους (youth work) έχουν λάβει νέες μορφές και αποστολές. Σε μια Ευρώπη που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία, ο τρόπος προσέγγισης  της νεολαίας και της εκπαίδευσης επανεξετάζεται συνεχώς σε μια προσπάθεια να απαντηθούν οι σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η καινοτομία, η ευελιξία και ο δυναμισμός αποτελούν προϋπόθεση για τη σημερινή κοινωνία και βασικές δεξιότητες για όσους εργάζονται με και για τους νέους.

Το 7ο ετήσιο ευρωπαϊκό  συνέδριο του δικτύου Intercity Youth, τον Οκτώβρη του 2018 στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο “3D Youth Work : Digital-Diverse-Dynamic”, επιχειρεί να διερευνήσει και να εξηγήσει τις ψηφιακές, ποικίλες και δυναμικές πτυχές των κοινωνικομορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και τεχνικές ενδυνάμωσης όλων όσων ασχολούνται με  αυτές.

Το ICY 2018 θα επικεντρωθεί σε καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, θα προωθήσει νέα εργαλεία και νέες τεχνικές, θα προσφέρει χώρο για συζήτηση, δικτύωση, ανταλλαγή ιδεών και δημιουργία συνεργειών, εισήγηση από εμπειρογνώμονες, καθώς και θεματικές συζητήσεις και επισκέψεις μελέτης.

Το Πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε ΕΔΩ
Τον σύνδεσμο για την εγγραφή στο συνέδριο θα το βρείτε ΕΔΩ