2311821722 info@kedith.gr
Select Page

e.KEDiTH experience

Καινοτομία Εκπλήξεις Δράσεις Ηλεκτρονική μάΘηση

e-KEDITH experience
e-KEDITH experience
e-KEDITH experience
e-KEDITH experience
e-KEDITH experience
Χαιρετισμός Δημάρχου Κ. Ζέρβα

Χαιρετισμός Δημάρχου Κ. Ζέρβα

Για την διαδραστική Πλατφόρμα της ΚΕΔΗΘ

Φίλες και φίλοι,
Είναι σημαντικό να μπορούμε, παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, να συνεχίσουμε τη ζωή μας κάνοντας τις λιγότερες και τις μικρότερες δυνατές εκπτώσεις. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία, έχουμε σύμμαχο την ανθρώπινη γνώση και φαντασία που σε κάθε πρόβλημα – μικρό ή μεγάλο – βρίσκει μία λύση. Είναι επίσης σημαντικό με ταχύτητα και ευελιξία να προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες και τις νέες απαιτήσεις, ειδικά όλοι όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης και οι αποφάσεις ή οι πρωτοβουλίες μας επιδρούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΕΔΗΘ να ετοιμάσει μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για παιδιά 5-12 ετών που θα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της πόλης είναι απόδειξη πως όπου υπάρχει αυθεντικό ενδιαφέρον και μεράκι, μπορούμε να υπερβούμε όλα τα εμπόδια.
Αν δει κανείς τη θεματολογία των 9 ψηφιακών ενοτήτων θα αντιληφθεί πως είναι μαθήματα επίκαιρα, χρήσιμα, δημιουργικά και παιδευτικά. Είμαι σίγουρος ότι οι μικροί μας φίλοι και οι οικογένειές τους θα βρουν στην πλατφόρμα αυτή έναν ακόμη κόμβο μάθησης και παιχνιδιού και θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία δίνοντας ώθηση για τα επόμενα βήματα. Ο νέος ψηφιακός κόσμος μπορεί να φτιαχτεί με τα χρώματα που επιλέγουμε και τα παιδιά έχουν σε αυτόν τον πρώτο λόγο, ως πολίτες του μέλλοντος.

Καλωσόρισμα Αντιδημάρχου Δρ.Ιωάννας Κοσμοπούλου

Καλωσόρισμα Αντιδημάρχου Δρ.Ιωάννας Κοσμοπούλου

Για την διαδραστική Πλατφόρμα της ΚΕΔΗΘ

Είστε ίσως η γενιά που βίωσε πιο έντονα τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Μείνατε για πολύ καιρό μακριά από το σχολείο σας, τους φίλους, τους δασκάλους, τις δραστηριότητές σας. Διδαχτήκατε όμως και μια νέα πραγματικότητα, αυτή της ψηφιακής μάθησης.
Φυσικά και τίποτε δεν υποκαθιστά τους φίλους μας, τίποτε δεν υποκαθιστά τη γνώση που παίρνουμε από τους δασκάλους μας και τίποτε δεν υποκαθιστά τη διαδικασία της ζωντανής μάθησης.
Μπορούμε όμως παράλληλα να γίνουμε καλοί φίλοι με τη γνώση και να κάνουμε καλή παρέα με τον εαυτό μας, όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό. Κι αυτό δεν είναι μόνο η πανδημία του κορονοϊού, που όλοι ελπίζουμε σύντομα να εξαφανιστεί από τις ζωές μας. Μπορεί κάποιες φορές την επαφή με τους φίλους μας να δυσκολεύουν και άλλα πράγματα, όπως η έλλειψη χρόνου, η απόσταση ή ο κακός καιρός.
Και τότε έρχεται η νέα μας διαδικτυακή πλατφόρμα e-kedith experience να σας κάνει παρέα και να σας δώσει άπειρες εναλλακτικές δυνατότητες: γνώσεις, ψυχαγωγία, δημιουργική απασχόληση, επικοινωνία με τους φίλους σας, που εκείνη τη στιγμή δεν είναι κοντά σας, λύσεις σε απορίες από έμπειρους παιδαγωγούς. Εκεί θα βρείτε ψηφιακά μαθήματα με σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία, ψηφιακή βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και δισκοθήκη, θέατρο, παραμύθια, κατασκευές, παιχνίδια!!! Και όλα αυτά στον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!!!

Η e-kedith experience μας φέρνει πιο κοντά!!!
Μείνετε συντονισμένοι!!!

Δρ Ιωάννα Κοσμοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Αντιδημάρχος

Ταξίδι στη γνώση και στην ψυχαγωγία

Κ.Ε.ΔΗ.Θ.

Καινοτομία Εκπλήξεις Δράσεις Ηλεκτρονική μάΘηση

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τη νέα μας ψηφιακή πλατφόρμα για παιδιά ξεκίνησαν στις 9/3/2021 και συνεχίζονται!!!

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε?

Εάν θέλετε να γνωρίσουν και τα δικά σας παιδιά την εμπειρία της e-KEDiTH experience, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να είστε κι εσείς από τους πρώτους τυχερούς που θ’ αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα e-KEDiTH experience: «Ταξίδι στη γνώση και την ψυχαγωγία»!

Νέα ψηφιακή υπηρεσία για παιδιά!

Η Κ.Ε.ΔΗ.Θ. σχεδίασε νέα δωρεάν προγράμματα εξ αποστάσεως δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η e-kedith experience είναι ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον ηλεκτρονικού παιχνιδιού για τη νέα γενιά του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργίας. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους που είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (στις 5 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας).

e-KEDITH experience

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

Εάν θέλετε να γνωρίσουν και τα δικά σας παιδιά την εμπειρία της e-KEDiTH experience, μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να είστε κι εσείς από τους πρώτους τυχερούς που θ’ αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα e-KEDiTH experience: «Ταξίδι στη γνώση και την ψυχαγωγία»! Στην αρχή χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ως γονέας/κηδεμόνας (username, password). Στη συνέχεια συνδέεστε κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή εγγραφής για να καταχωρήσετε τα στοιχεία των παιδιών σας και να δημιουργήσετε τους ατομικούς λογαριασμούς τους (έως τρεις). Μόλις ολοκληρώσετε το βήμα “Εγγραφή παιδιών” θα λάβετε E-mail με οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης των παιδιών στην πλατφόρμα e-KEDiTH experience.

Η εξασφάλιση θέσης θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας. Προϋπόθεση αποτελεί να είστε κάτοικος ή δημότης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 09 Μαρτίου, ενώ η πρόσβαση στην e-KEDiTH experience ξεκινάει στις 22 Μαρτίου 2021!

Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε  περισσότερα στις ανακοινώσεις μας. Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας!!

Τι θα βρείτε στην
e-KEDiTH experience?

Στη νέα πλατφόρμα ασύγχρονης δημιουργικής απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. περιέχονται δύο μεγάλες κατηγορίες δραστηριοτήτων:

• Η κατηγορία «Μικροί Εξερευνητές » που περιέχει ολοκληρωμένα και διαδραστικά ψηφιακά προγράμματα με σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία, όπως η κλιματική αλλαγή, η ανακύκλωση, ο εκφοβισμός, τα δικαιώματα των παιδιών κ.α.
• Η κατηγορία «Διασκεδάζω και Μαθαίνω» που περιλαμβάνει μια λίστα με επιλεγμένες ταινίες για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια, ένα μουσικό θησαυρό, τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, προτάσεις για κατασκευές, χειροτεχνίες και παιχνίδια!!! 

Ετοιμαστείτε για ένα κόσμο γεμάτο γνώσεις, ψυχαγωγία, επικοινωνία με τους φίλους σας, που εκείνη τη στιγμή δεν είναι κοντά σας και για λύσεις σε απορίες από έμπειρους παιδαγωγούς. Και όλα αυτά στον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα!!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  την πλατφόρμα e-KEDiTH experience της Κ.Ε.ΔΗ.Θ. επικοινωνήστε μαζί μας στο learn@kedith.gr

Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής “εδώ