Ds Neon 3 2

Το προηγούμενο διάστημα, στα πλαίσια της καμπάνιας «Θεσσαλονίκη μετά την Καραντίνα», το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν δύο πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα webinar, που αφορούσαν τον εθελοντισμό και την κοινωνική ενεργοποίηση και τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αντίστοιχα.

Πρόσωπα, από διαφορετικούς φορείς της πόλης, μας πληροφόρησαν για τη δράση τους την περίοδο της καραντίνας και το τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα του εγκλεισμού. Από τις συζητήσεις αυτές βγήκαν σημαντικά πορίσματα για το μέλλον της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καλούμαστε να βιώσουμε και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία. Τα θέματα των δύο αυτών συζητήσεων είχαν να κάνουν με σημαντικά θέματα της ζωής των Νέων της πόλης, όπως η συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες και η παρακολούθηση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία τους, αλλά και η κοινωνική και εθελοντική δράση τους .
Γι αυτό το λόγο, η τρίτη και τελευταία διαδικτυακή συζήτηση θα αφορά δύο τομείς που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας προβληματισμού γύρω από τη ζωή στην πόλη μας μετά την καραντίνα.

Πρόκειται για το ακανθώδες ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων και των χώρων εστίασης, αλλά και ο ρόλος της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά. Στόχος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για το μέλλον της εστίασης, του εμπορίου και του τουρισμού, καθώς και για τις ανάγκες για προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τους
επόμενους μήνες.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., με κεντρικό θέμα
«Το Επιχειρείν και η Κοινωνική Πολιτική μετά την Καραντίνα».
Σε αυτή θα συμμετέχουν:
– Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
– Μιχαήλ Κούπκας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Θεσσαλονίκης
– Ιωάννα Κοσμοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ.

Η συζήτηση θα διοργανωθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM.

Για να συμμετάσχετε και να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας, μπορείτε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://forms.gle/gHgZBq2wimBAa4mL8

#myct2020 #meta_tin_karantina